Quins tipus d'empreses hi ha segons el seu àmbit geogràfic?

Coneix la classificació de les empreses en funció del territori en què operen
A l'hora d'iniciar una activitat empresarial és fonamental que tinguem molt clar quin serà l'àmbit geogràfic que pretenem abastar, ja que en funció que el territori d'actuació sigui més o menys reduït, les empreses es poden classificar en locals, nacionals, comunitàries, multinacionals i globals. Repassem les característiques principals de cadascuna d'elles:
Bàner superior Préstec Online Negocis Bàner superior Préstec Online Negocis
Préstec Online Negocis BBVA
Contractació senzilla i immediata, sense documentació econòmica.
  • Empreses locals: són aquelles les activitats de les quals se centren en un entorn pròxim, com la localitat on es troben ubicades, la comarca, una província o una regió. Per tant, el terme "local" sol utilitzar-se per fer referència a empreses comarcals, provincials o regionals. La major part de les empreses del nostre país són d'aquest tipus, d'aquí la importància que tenen en el teixit econòmic.
  • Empreses nacionals: són aquelles empreses el camp d'actuació de les quals està representat per la totalitat del territori nacional, encara que tinguin la seva seu en una localitat concreta. Amb el pas del temps, s'acostumen a convertir en empreses comunitàries
  • Empreses comunitàries: gràcies a l'absència de barreres comercials, a la proximitat física i l'afinitat cultural, les empreses nacionals solen ampliar les seves activitats cap a l'exterior, i en la majoria dels casos trien països de la Unió Europea, d'aquí el terme "comunitàries".
  • Empreses multinacionals: són aquelles que estenen el seu camp d'operacions a nombrosos països per tot el món. Perquè una empresa sigui considerada multinacional no n'hi ha prou amb exportar, sinó que és necessari que la presència a l'exterior sigui sòlida, amb centres de producció i distribució al país de destí.
Bàner central Préstec Online Negocis Bàner central Préstec Online Negocis
Finança les teves inversions
Coneix el préstec Online per a negocis.
Com no podria ser d’altra manera, la major part de les empreses comencen operant en un territori petit, és a dir, són locals en els seus orígens. El pas del temps i la consecució de l'èxit en els negocis és la variable principal que fa que aquestes empreses creixin i comprenguin un àmbit d'actuació cada vegada més gran.
CTA Préstec Online Negocis CTA Préstec Online Negocis
Empreses - També et podria interessar Empreses - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem quins són els criteris per classificar a una empresa en funció de la mida que tingui.
  • T'expliquem com ajuden a establir els impostos que ha de pagar cada treballador en funció dels seus ingressos
  • T'expliquem tots els detalls que necessites saber sobre aquesta associació estratègica temporal.