Control financer, eines per millorar-lo

Descobreix les estratègies de control financer que et permetran augmentar la productivitat i eficiència de la teva empresa.
Tenir la capacitat d'adaptar-se al canvi i comptar amb estratègies de reacció i correcció és una de les coses més importants per a qualsevol empresa. Aquests són, al cap i a la fi, alguns dels objectius del control financer, i per això ha agafat una gran importància en el context dels negocis. En aquest article t'expliquem quins són algunes de les eines de control financer que permetran a la teva empresa complir els seus objectius i adaptar-se al canvi. El control financer se centra principalment en l'estudi i anàlisi dels resultats d'una empresa per comparar-los després amb els seus objectius inicials. Això no només permet a aquesta companyia garantir que s'estan seguint els plans de negoci establerts, sinó que, a més, li proporciona la capacitat d'adaptar-se als imprevistos que sorgeixin.
Bàner superior One View Bàner superior One View
BBVA One View
Fes els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA.

Comptabilitat de costos

Una de les formes de millorar el control financer d'una empresa és mitjançant la comptabilitat de costos. Aquesta disciplina té per objectiu obtenir una visió de la situació de la companyia en funció dels costos que sorgeixen durant els processos de producció, distribució, finançament i administració, així com del valor afegit generat. Una vegada s'obté tota la informació imprescindible relativa a aquests aspectes, la direcció de l'empresa és capaç de comprovar que s'estan complint els objectius i prendre decisions que permetin corregir la situació en cas de desviació.

La comptabilitat de costos com a eina de control financer es pot utilitzar des de diferents angles i perspectives: es poden estudiar els costos en funció de la naturalesa, la funcionalitat o en funció de l'estructura de l'empresa. Per exemple, una organització pot identificar els seus costos de personal i observar que són desorbitats en comparació de la productivitat de l'equip, fet que permet a l'alta direcció introduir mesures que mantinguin els objectius de rendibilitat desitjats.

En definitiva, la comptabilitat de costos és una eina que permet valorar els actius que es generen a partir del procés productiu, calcular els costos que es generen en aquest procés i analitzar els resultats econòmics per, finalment, prendre decisions fonamentades. Gràcies a eines com aquesta, la planificació de la gestió empresarial es pot adaptar a nous objectius que sorgeixin o corregir per mantenir-se fidel al pla de negoci inicial de l'organització.

Auditoria interna

L'auditoria interna consisteix en un sistema de control dels processos de gestió dins d'una empresa l'objectiu principal del qual consisteix a millorar-ne l'eficàcia. Aquesta eina es converteix en una cosa especialment útil quan una empresa comença a créixer. Inicialment sembla fàcil portar un control sobre els processos, tanmateix, a mesura que aquests es tornen més complexos i impliquen a més persones, sorgeix la necessitat de crear un sistema objectiu i independent de l'organització que n'asseguri el correcte funcionament. 

Un dels avantatges de l'auditoria interna és que permet, des d'un punt de vista objectiu, identificar les debilitats i fortaleses en els processos interns d'una empresa. Això fa possible que sorgeixin nous plans de negoci i estratègies que impulsin el creixement de l'organització o permetin assegurar que s'estigui seguint el camí correcte per assolir els objectius desitjats.

Bàner Central One View Bàner Central One View
Vas d'un banc a un altre per pagar als teus proveïdors
Simplifica! Fes els pagaments de la teva empresa sense sortir de BBVA.

Sistemes de planificació i gestió ERP

En algunes ocasions, les tasques de control financer es veuen limitades per la capacitat dels responsables de la seva gestió d'obtenir la informació necessària a temps per implementar solucions efectives i eficients. En aquests casos, la tecnologia pot ajudar a superar aquestes limitacions. Aquesta és la raó per la qual els sistemes ERP (Enterprise Resource Planificació, per les seves sigles en anglès) o els sistemes de planificació de recursos empresarials són una eina excel·lent per millorar el control financer d'una empresa.

En definitiva, hi ha multitud d'eines que permeten a les empreses millorar el seu control financer per comprovar i garantir els seus plans de negoci. Tanmateix, pot resultar-te aclaparador integrar aquestes eines a la teva organització i aconseguir els objectius que desitges. Per això, a BBVA oferim als nostres clients serveis com a BBVA One View, un agregador financer amb què poder controlar els comptes, targetes o TPV i obtenir informació de préstecs i crèdits, tenint-ho tot controlat d'un cop d'ull. 

Fes els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA

Tant si la teva empresa és gran com petita, assegurança que treballes amb més d'un banc. Per això, a BBVA intentem facilitar-te el dia a dia amb BBVA One View. Una eina amb què a més de tenir una visió global dels teus diferents bancs, ara també et permet fer els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA**.

  • De manera àgil i senzilla: tria un dels teus comptes agregades, completa les dades de beneficiari, import i concepte i llest, s'haurà iniciat el pagament. El banc que rebi l'ordre des de BBVA executarà la transferència. El justificant de l'operació el podràs baixar directament, així es va acabar haver d'anar d'un banc a un altre.
  • Segur: les teves claus sempre seran teves. Des de BBVA només et demanarem les claus dels teus uns altres bancs en el moment de l'agregació. Després, per iniciar pagaments, les claus només te les demanaran els teus uns altres bancs.
  • Sense comissions: no et cobrarem cap comissió per aquest servei. Només pagaràs el que el teu un altre banc et coure habitualment per les transferències estàndards i immediates.
  • I moltes més funcionalitats: a més de fer les operacions, podràs veure l'històric de pagaments ordenats per data, els pagaments pendents de firma i cancel·lar els pagaments periòdics, etc.

Tot sense sortir de BBVA.

L'iniciador de pagaments de BBVA One View està disponible per a les transferències des de CaixaBank, Santander, Popular, Bankinter, Unicaja i Bankia.

CTA One View CTA One View
Empreses - També et podria interessar Empreses - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem quins són els criteris per classificar a una empresa en funció de la mida que tingui.
  • T'expliquem com ajuden a establir els impostos que ha de pagar cada treballador en funció dels seus ingressos
  • T'expliquem tots els detalls que necessites saber sobre aquesta associació estratègica temporal.