Control de comptes en el teu negoci, eines que t'ajudaran

Descobreix els millors mètodes per gestionar la comptabilitat de la teva empresa
La gestió és un aspecte clau per aconseguir l'èxit en qualsevol empresa. Perquè les organitzacions puguin funcionar de manera coordinada i eficient, aquesta gestió ha de considerar tots els departaments i les seves corresponents activitats. Com que qualsevol negoci depèn de la seva situació financera i recursos, el control de comptes és un dels processos de més importància en una empresa, una importància que es veu reflectida en la gran varietat d'eines que hi ha per facilitar una comptabilitat precisa i actualitzada. Si vols saber com millorar el control de comptes en el teu negoci gràcies a aquestes eines, continua llegint.
Bàner superior One View Bàner superior One View
BBVA One View
Fes els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA.

En què consisteix el control de comptes d'un negoci?

Per gestionar adequadament una empresa, és essencial conèixer els recursos que es tenen en cada moment. En aquest sentit, el control de comptes consisteix, bàsicament, a determinar l'estat financer de l'empresa i administrar-ne les operacions econòmiques a partir d'aquesta informació. D'exercir aquest control, se n'encarreguen els responsables de la comptabilitat del negoci, que gestionen els comptes de l'empresa i els moviments que s'hi fan.

L'activitat de control de comptes es pot dividir en dos processos fonamentals: la supervisió dels actius i passius de l'empresa, i la creació d'assentaments comptables. D'una banda, s'ha de comprovar que els moviments en els comptes i el saldo disponible siguin els planejats. De l'altra, s'ha de portar un seguiment de totes les operacions (compres, vendes, ingressos, despeses, nòmines, assegurances, etc.). Ambdós processos estan relacionats estretament, ja que si no s'està al corrent de les operacions de l'empresa, és impossible assegurar que els moviments dels comptes seran els esperats.

Aquest procés és fonamental per al funcionament de qualsevol organització, ja que permet gestionar-ne adequadament els recursos econòmics, prendre decisions fonamentades i assegurar que l'operativa i comptes del negoci funcionen dins de la legalitat.

Eines de control de comptes

Com passa amb qualsevol procediment empresarial, l'ús de diverses eines o programes informàtics simplifica enormement el control de comptes. Els programes de comptabilitat permeten introduir-hi els moviments, veure el saldo resultant i crear extractes o justificants d'aquests moviments, entre altres accions. Com que es tracta d'un procés principalment quantitatiu, els programes capaços de digitalitzar i automatitzar aquests processos ja estan força implantats, però els nous avenços tecnològics fan que cada dia apareguin noves opcions per als usuaris. Les eines de control de comptes actuals van des del simple full de càlcul fins a programes de comptabilitat i gestió complexos, i totes aquestes solucions poden estar allotjades en els servidors i ordinadors de la mateixa empresa o al núvol.

 • Els fulls de càlcul bàsics: suposen la base de qualsevol sistema de gestió financera. Aquests programes inclouen taules i plantilles dissenyades per manipular dades numèriques i alfanumèriques. Les diverses funcions permeten automatitzar operacions matemàtiques com sumes, restes o càlculs de percentatges. A més, poden resultar una solució econòmica i senzilla per gestionar la comptabilitat d'autònoms petites empreses.
 • Programes de comptabilitat per portar la comptabilitat d'una empresa. Hi ha una àmplia gamma de programes avançats que inclouen una interfície més intuïtiva per als usuaris. La diferència principal entre aquest tipus de programes i els fulls de càlcul és que incorporen noves funcions i permeten, per exemple, crear i gestionar informes o analitzar la informació disponible per detectar errors.
 • Programes de gestió: una altra opció que resulta gairebé imprescindible per a les empreses de mida més gran és la que ofereixen els programes de gestió integrada. Aquests últims faciliten i organitzen, no només les tasques de comptabilitat i control de comptes, sinó també tots els procediments de gestió de l'empresa. Un dels avantatges d'aquest tipus de solucions és que la informació es comparteix de manera automàtica entre totes les àrees implicades, cosa que agilitza les operacions. D'aquesta manera, si, per exemple, el departament de vendes fa una operació, immediatament es notifica el de comptabilitat i rep tots els detalls per fer l'assentament corresponent.
 • Programa al núvol: els programes actuals també ofereixen la possibilitat de treballar en línia i emmagatzemar la informació al núvol, sense necessitat d'instal·lar el programa en cap dispositiu. Aquesta opció té l'avantatge que es pot accedir a les eines i la informació des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil, per la qual cosa no ocupen espai al servidor del negoci i el seu emmagatzematge i protecció són responsabilitat del proveïdor de serveis al núvol.
Bàner Central One View Bàner Central One View
Vas d'un banc a un altre per pagar als teus proveïdors
Simplifica! Fes els pagaments de la teva empresa sense sortir de BBVA.

BBVA One View: tots els bancs de la teva empresa en un mateix lloc

Tant si la teva empresa és gran com petita, assegurança que treballes amb més d'un banc. Per això, a BBVA intentem facilitar-te el dia a dia amb BBVA One View. Una eina amb què a més de tenir una visió global dels teus diferents bancs (al poder consultar els teus comptes, targetes, TPV i informació de préstecs i crèdits), ara també et permet fer els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA *.

 • De manera àgil i senzilla: tria un dels teus comptes agregades, completa les dades de beneficiari, import i concepte i llest, s'haurà iniciat el pagament. El banc que rebi l'ordre des de BBVA executarà la transferència. El justificant de l'operació el podràs baixar directament, així es va acabar haver d'anar d'un banc a un altre.
 • Segur: les teves claus sempre seran teves. Des de BBVA només et demanarem les claus dels teus uns altres bancs en el moment de l'agregació. Després, per iniciar pagaments, les claus només te les demanaran els teus uns altres bancs.
 • Sense comissions: no et cobrarem cap comissió per aquest servei. Només pagaràs el que el teu un altre banc et coure habitualment per les transferències estàndards i immediates.
 • I moltes més funcionalitats: a més de fer les operacions, podràs veure l'històric de pagaments ordenats per data, els pagaments pendents de firma i cancel·lar els pagaments periòdics, etc.

Tot sense sortir de BBVA.

Accedeix a la banca en línia d'empreses BBVA Net Cash, disponible en web i app, i gaudeix d'avantatges com estalviar temps, de manera immediata.

* L'iniciador de pagaments de BBVA One View està disponible per a les transferències des de CaixaBank, Santander, Popular, Bankinter, Unicaja i Bankia.

CTA One View CTA One View
Empreses - També et podria interessar Empreses - També et podria interessar

També et podria interessar

 • T'expliquem quins són els criteris per classificar a una empresa en funció de la mida que tingui.
 • T'expliquem com ajuden a establir els impostos que ha de pagar cada treballador en funció dels seus ingressos
 • T'expliquem tots els detalls que necessites saber sobre aquesta associació estratègica temporal.