Com aconseguir més independència o llibertat econòmica

Coneix les claus d'un terme de moda
Hi ha diferents maneres de ser lliure en termes financers. Estàs fart d'haver de mirar el compte cada dos per tres i tremoles amb cada rebut que et carreguen? Descobreix en aquest article alguns aspectes que et permetran acostar-te a l'anhelat somni de la independència o llibertat financera total. Un terme de moda que no t'hauria de passar desapercebut.
Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

Què és la llibertat financera?


Abans de res, i perquè quedi clar, ser lliure o independent en termes financers no suposa ser ric. És a dir, un milionari pot tenir la seva llibertat financera igual de coartada que un empleat comú o un autònom. La independència en l'àmbit financer es pot aconseguir de manera senzilla aspirant a metes realitzables i intentant tenir una salut econòmica prou sanejada perquè una despesa no suposi la fi del món.

Un índex de llibertat financera més elevat permet ser capaç de cobrir les necessitats personals bàsiques i una miqueta més. Té, per tant, un vessant material, sens dubte, però també és una mena d'actitud davant la vida. Ser lliure financerament parlant suposa comprendre bé tres coses:

  • Fins on vols arribar?
  • Quins són els teus somnis i necessitats?
  • Què estàs disposat a fer per arribar-hi?

Si vols ser lliure financerament has de sospesar aquestes tres preguntes en una mateixa equació, ja que, en certa manera, una cosa portarà a l'altra. Sense un objectiu clar, que aviat hauràs d'introduir en un marc de possible o impossible, potser no arribes massa lluny.

A la pràctica? Si aspires a viatjar per tot el món i dormir en hotels de luxe hauràs d'elaborar un pla diferent del que tindries si el teu objectiu a la vida és, per exemple, formar una família i gaudir del dia a dia en una capital de província. Els teus objectius són el que mesuraran l'esforç econòmic que has de fer per arribar-hi.

El món dels ingressos

La independència financera va molt lligada a les fonts d'ingressos disponibles, i aquestes, al seu torn, varien segons cada cas. En funció de cada perfil del treballador, aquí pots saber què suposarà optimitzar els ingressos en dos casos molt diferents:

  • El treballador per compte propi. Un autònom ha de fer moltes hores per tirar endavant el seu negoci. Ara bé, necessita també suport logístic i financer per aconseguir-ho. I si aquest és el cas, una bona forma d'afrontar-ho serà elaborar un pla de negoci detallat. En aquest pla es podran referir de manera clara i objectiva els fins de l'empresa, veure'n la viabilitat i, sobretot, anotar els passos que caldrà fer per fer realitat el repte.
  • El treballador per compte d'altri. Ningú té millors opcions d'estalviar que un treballador, que és capaç de conèixer abans d'exercir la seva tasca quina serà la seva remuneració. Aquest fet permet de manera avantatjosa respecte de l'autònom planificar al cèntim les despeses en funció dels ingressos i, en conseqüència, prendre decisions. Si en analitzar les partides de despeses hi ha aspectes renunciables, aquests es poden cancel·lar i atorgar, per exemple, a un compte d'estalvi. Hi ha eines o funcionalitats interessants que et permeten fer aquest càlcul gràcies al qual podràs aconseguir també la teva anhelada independència o llibertat financera.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

El control com a eina de l'èxit

No obstant això, gairebé és igual el que ingresses o gastes, l'important en tot càlcul financer és com ho gestiones. Les mesures de control, per tant, seran les teves aliades més fidels en el camí cap a la teva llibertat financera.

La forma més interessant de controlar les teves despeses i ingressos la pots tenir des d'ara mateix en el teu mòbil gràcies a la nova funcionalitat de control de despeses BBVA Bconomy. Amb aquesta nova funcionalitat podràs analitzar al detall les teves despeses, descobrir com reduir-les i aconseguir que et sigui més fàcil estalviar per assolir les teves metes. Podràs beneficiar-te de tots els seus serveis siguis on siguis, i així tenir més informació sobre els teus diners.

CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes