Reconeixement facial: el pas següent en seguretat per a la teva operativa en línia?

Configura els teus dispositius per autenticar la teva operativa utilitzant la teva cara o l'iris.

La seguretat és un dels majors maldecaps, també per al sector bancari. Garantir la millor protecció als seus clients es troba marcat en vermell entre les prioritats de les diferents entitats bancàries, més des que els consumidors es van llançar a operar a través d'Internet utilitzant les diferents eines digitals posades a la seva disposició. 

Aquest canvi d'hàbits de consum, al costat de la proliferació de les noves tecnologies, han fet que les antigues contrasenyes alfanumèriques o els patrons hagin perdut importància en detriment d'unes altres opcions més modernes com el rastre digital o el reconeixement facial. La dificultat a l'hora de recordar-les (o la facilitat per duplicar-les) les han relegat a un segon pla davant les seves homònimes, més complexes de copiar atès que són úniques i inherents a l'ésser humà.

Així, el rastre digital és la més utilitzada a l'hora de validar des de l'accés a un dispositiu mòbil fins a una operació bancària. Tanmateix, són unes altres més segures com el reconeixement facial o l'iris les que van guanyant terreny en la banca en garantir la seguretat definitiva que tant anhelen. Des d'obrir l'app o fer un pagament fins a contractar una compta amb un selfie, a BBVA apostem per la biometria com et mostrem a continuació.

Bàner Superior Biometria Bàner Superior Biometria
Unifica la teva operativa a l'aplicació de BBVA
Fes tot el que necessites des del mòbil de manera fàcil i còmoda.

Cara o iris: biometria avançada per protegir el teu diners

El creixement dels clients digitals és cada vegada major. Tots trien fer la seva operativa parcial o totalment en línia, utilitzant la tecnologia al seu abast. Això ha obligat als bancs com BBVA a reforçar aquesta muralla aixecada entre ells i els ciberdelinqüents

Per aconseguir-ho, i en col·laboració amb Samsung mitjançant Samsung Pass, el 2017 es va integrar el servei d'autenticació per iris de la companyia tecnològica en el procés d'accés a l'app (en dispositius d'aquesta marca). Això evitava que els clients de BBVA haguessin d'escriure llargues contrasenyes o dibuixar complexos patrons per iniciar sessió. N'hi havia prou amb un simple escàner del mateix iris, el qual havia estat emmagatzemat prèviament per la plataforma de seguretat Samsung Knox en una àrea segura del nostre dispositiu.  

Per poder validar la nostra operativa amb la mirada, el primer que hem de fer és autenticar-nos amb Samsung Pass (només habilitat en els models Samsung Galaxy S8 i S8+, Samsung Galaxy Noti 8, i Samsung Galaxy S9 i S9+) i, a continuació, configurar l'iris en el terminal. Després d'això, activem l'escàner intel·ligent en l'apartat de ‘Perfil i Ajustos’ de la pròpia app de BBVA (sempre amb l'última versió instal·lada) i ja podrem començar a operar amb ella.

Aposta pel reconeixement facial

Si el rastre digital és la que millor acollida ha tingut fins a la data entre els clients, el reconeixement facial és l'alternativa del futur per a aquest sector. Tan convençuts estem a BBVA que el primer pas va ser instaurar-ho en els pagaments de la seu a Madrid. En ella, els empleats només han de mirar a cambra durant uns segons per pagar el que consumeixen.

Un sistema en què, prèviament, han hagut de registrar la seva cara a través d'un selfie, el qual queda gravat per a identificacions posteriors. Així, el procés és simple i inclou tant el record de la cara com la verificació de què s'emporta en la safata. Amb aquesta informació, fa el càrrec en la teva targeta. Aquesta tecnologia Selfie&Go ha estat desenvolupada en col·laboració amb la startup ‘Veridas’.

Bàner Central Biometria Bàner Central Biometria
Descobreix la Banca en línia de BBVA
Aprofita totes les funcionalitats que t'oferim i que et permetran fer les teves operacions diàries des del mòbil.

Renovant la ‘popular’ rastre digital

El compromís de la innovació de BBVA és tan fort que, després del reconeixement facial i la identificació per iris, hem volgut millorar el rastre digital ja implantada. L'hem fet al costat de Samsung, posant a disposició dels clients aquest 2019 el rastre ultrasònica (només en els Samsung Galaxy S10). Una versió actualitzada i més precisa en la captura del rastre (la fa en 3D, utilitzant les ones de so emeses) que ens ofereix un grau més de seguretat a més d'augmentar la velocitat d'ús.
CTA Biometria CTA Biometria
Banca Digital - També pot interessar-te 3 Banca Digital - També pot interessar-te 3

També et podria interessar

  • Què és la biometria? Descobreix la protecció del present i el futur a la banca en línia.
  • Aquests són els beneficis que té l'ús del rastre digital a l'hora de validar la teva operativa mòbil
  • Descobreix les funcionalitats de nostra que et permetran millorar el teu dia a dia des de casa.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.