Consells d'estalvi per fer la teva vida més senzilla

Estalviar per portar una vida més tranquil·la.

Estalviar és un hàbit molt important, ja que, a part de protegir-te davant futurs imprevistos, et dona la possibilitat de comprar una casa, fer un viatge o fer realitat qualsevol altre somni per petit que sigui. Per això, i si té tants punts a favor seu: per què costa tant portar-ho a terme? El primer escull arriba en començar i veure la quantia de les teves despeses diàries, els capritxos o les factures, moment en què t'adones que, al final, tot són pagaments. Això fa primordial que tinguis un objectiu motivador, perquè aquests diners que vas guardant a poc a poc es poden veure com la clau a un futur premi

Però aquests no són els únics punts a favor per convertir-te en un estalviador. També et permet desenvolupar pràctiques que sempre són útils a l'hora d'organitzar els teus pressupostos i prioritzar el teu consum, la qual cosa es tradueix en un sosteniment per tirar endavant davant emergències que es puguin produir o, també, en una ajuda de cara a obtenir una millor qualitat de vida en el futur.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Consells d'estalvi

A BBVA sabem que els primers passos mai no són fàcils. Per això, et volem oferir uns consells d'estalvi amb els quals, des d'avui mateix, podràs fer la teva vida més senzilla.

Encara que sembli el contrari, la majoria de gent no sap en què es gasta els diners i se sorprèn quan mira l'extracte del compte a final de mes. Una qüestió que té fàcil solució: l'app de BBVA. Aquesta te'n mostra les dades de manera detallada i la tens disponible tant per a iOS com per a Android. T'ajuden a veure en què et gastes els diners i, sobretot, a identificar quines despeses són innecessàries i com les has d'eliminar. 

Aquests pagaments innecessaris són un altre dels punts calents, ja que suposen una despesa important en el teu compte corrent cada mes. Són aquests capritxos, tant grans com petits, que et permets sense pensar-t'ho massa. Per evitar-los, i encara que moltes vegades sigui complicat, és millor deixar passar unes hores abans de fer la compra i que el temps et digui si realment són necessaris o no. Si passat aquest temps de reflexió no has arribat a cap conclusió, potser és perquè no ho necessitaves. 

És bo revisar també les despeses necessàries. A Internet hi ha diversos comparadors que et poden ajudar en aquesta tasca. Simplement has de cercar-hi el producte que vulguis adquirir i triar el que tingui una millor relació qualitat-preu. Però para atenció quan navegues per la xarxa, ja que, alhora que et dona eines per rebaixar els teus costos, t'ofereix grans i temptadors descomptes que et poden portar pel camí contrari. En aquest cas, i com t'hem explicat prèviament, el millor és que només compris el que realment necessitis. 

Finalment, és important que conservis els ingressos extres. Guardar-los et permet enfrontar-te als imprevistos que et puguin sorgir i mantenir, alhora, el ritme d'estalvi que tens. I si no tens cap despesa addicional, pots seguir fent que la teva bossa d'estalvi creixi amb més rapidesa.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Apps que et facilitaran l'estalvi

A més d'aquests consells d'estalvi que t'hem mostrat, hi ha moltes aplicacions que et poden ajudar a portar un millor control de les teves despeses. I el millor de tot és que les tens a l'abast de la mà i les pots consultar quan vulguis. Des de BBVA t'oferim Bconomy, que et permet desglossar totes les teves despeses i, amb això, veure quines són les que has de reduir. També t'ofereix l'oportunitat de comparar les teves despeses amb gent de les teves característiques, crear un coixí financer o marcar-te una meta d'estalvi. En definitiva, estem davant una funcionalitat molt útil si estàs decidit a estalviar. 

Disposes també del Programa El teu Compte, un servei que consta de senzilles regles que ajuden a gestionar de manera automàtica els comptes. Permet des d'establir un saldo mínim o màxim fins a arrodonir els pagaments o establir unes pautes d'estalvi a través de pressupostos, nòmines o a final de mes. Tot sense cost i sempre que ho necessitis (únicament has de ser titular, com a mínim, de dos comptes BBVA).

 

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte